- Agata Kociakowska
- Kategoria: Menu
- Odsłony: 12188
MENU
28.04.2025-30.04.2025 r.
Poniedziałek 28.04.2025 r. Zupa szczawiowa z jajkiem 250ml(gotowanie)wywar mięsno-warzywny (kości schabowe, marchew, seler korzeń, pietruszka korzeń, cebula, liść laurowy, ziele angielskie) marchew, seler, pietruszka, szczaw ziemniaki, śmietana 12%(śmietanka pasteryzowana , żywe kultury bakterii mlekowych )przyprawy (sól, pieprz, pieprz ziołowy, lubczyk, czosnek granulowany, natka pietruszki świeża) Pieczone kotleciki z indyka 80g(mięso mielone, włoszczyzna, bułka tarta, przyprawy) Sos pietruszkowy 50g ( mąka pszenna, nać pietruszki, śmietana 30%,(śmietanka, stabilizator-karagen) , woda, przyprawy,sól, pieprz) Kasza bulgur 100g( kasza bulgur z pszenicy durum , sól, olej) Surówka z kapusty czerwonej z jabłkiem 80g (kapusta czerwona, jabłko , olej, sól, cukier, sok z cytryny) Kompot z wiśni 100ml(wiśnia, cukier) Alergeny (mleko, gluten, jaja, seler) Wartość odżywcza i energetyczna: 576 kcal Białko: 45,2g Węglowodany:62,1g Tłuszcze:22,4g |
Wtorek 29.04.2025 r. Rosół drobiowy z makaronem i zieloną pietruszką 250ml(gotowanie)wywar mięsno-warzywny (korpusy drobiowe, marchew, seler korzeń, pietruszka korzeń, cebula, liść laurowy, ziele angielskie, makaron(semolina z pszenicy durum), pietruszka natka świeża., przyprawy (sól, pieprz, pieprz ziołowy, lubczyk, kurkuma) Tradycyjny kotlet schabowy 80g (pieczenie) schab, bułka tarta, jaja , mąka pszenna, olej rzepakowy, przyprawy (sól, pieprz, czosnek granulowany) Ziemniaki gotowane 150g(ziemniaki, sól) Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem 100g (kapusta pekińska, marchewka, ogórek, olej, sól, cukier, ocet spirytusowy) Kompot z truskawek 200ml(truskawka , cukier) Alergeny(mleko, gluten, seler, jaja) Wartość odżywcza i energetyczna: 624kcal Białko: 27,1g Węglowodany:71,0g Tłuszcze:19,4g |
Środa 30.04.2025 r. Kapuśniak mazurski 250ml(gotowanie) wywar mięsno-warzywny (kości schabowe, marchew, seler korzeń, pietruszka korzeń, cebula, liść laurowy, ziele angielskie) marchew, seler, pietruszka ziemniaki, kapusta kiszona, przyprawy (sól, pieprz, pieprz ziołowy, koper świeży, czosnek granulowany) Domowe pyzy z mięsem i cebulką 2szt ( ziemniaki gotowane , jaja, mąka ziemniaczana , mąka pszenna mięso gotowane z łopatki wieprzowej ,przyprawy (sól, pieprz,cebula) Surówka z buraków z cebulką 80g( buraki gotowane, cebula, olej , sól, cukier, ocet spirytusowy ) Kompot z wiśni 100ml (wiśnia, cukier) Alergeny (mleko, gluten,seler,jaja) Wartość odżywcza i energetyczna: 630 kcal Białko: 38,1g Węglowodany:70,1g Tłuszcze:17,2g |
|