MENU

           23.04.2025-25.04.2025 r.

Chleb wiejski 30g(mąka pszenna, woda, mąka żytnia, sól, olej rzepakowy, drożdże, emulgator, mąka sojowa, dekstroza, kwas askorbinowy

Bułka30g(mąka pszenna, woda, drożdże, olej rzepakowy, sól, cukier, glukoza, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy)

Masło śmietankowe5g(śmietanka)

Schab gotowany20g( schab, sól, pieprz)

Serek śmietankowy 30g (mleko pasteryzowane, śmietana , sól, białka mleka)

Ogórek   20g

Papryka świeża 10g

Herbata z cytryną 100ml(woda, herbata czarna, cukier, cytryna)

Alergeny (mleko, gluten)

Kcal 283

Białko 11,86g,Węglowodany 49,1g,

Tłuszcze 9,56g

Środa 23.04.2025 r.

Zupa pomidorowa z ryżem  200ml(gotowanie)Wywar mięso-warzywny (kości schabowe, marchew, seler korzeń, pietruszka korzeń, cebula, liść laurowy, ziele angielskie) marchew, seler, pietruszka, koncentrat pomidorowy,ryż paraboliczny, śmietana(śmietanka pasteryzowana, żywe kultury bakterii mlekowych), przyprawy (sól, pieprz, pieprz ziołowy, cukier, lubczyk, natka pietruszki świeża)

Chrupiące udko z kurczaka 1p( udziec z kurczaka, sól, pieprz, papryka słodka mielona)

Ziemniaki gotowane100g( ziemniaki, sól)

Surówka z marchewki z jabłkiem  80g(marchew,jabłko olej, sól, cukier, sok  z cytryny)

Kompot z owoców 100ml(woda, wiśnia, truskawka, czarna porzeczka, cukier)

 

Alergeny (mleko, gluten, jaja,seler)

Kcal 460

Białko30,g,Węglowodany 38,1g, Tłuszcze 5,3g

Kasza manna na mleku 150g( kasza manna (kasza manna z pszenicy 100% , mleko 2,0%)

Owoc sezonowy1szt

 

Alergeny (mleko, gluten)

Kcal 214

Białko 5,7g,Węglowodany 39,2g,

Tłuszcze 4,5g

Chleb razowy30g (mąka żytnia, woda, mąka pszenna, przecier jabłkowy, sól, drożdże)
Bułka musli30g (mąka pszenna, woda, mąka pszenna graham, ziarna:słonecznik, sezam, siemię lniane, płatki:owsiane, jęczmienne, drożdże, sól, cukier, skrobia ziemniaczana,emulgator,mąka sojowa, dekstroza, kwas askorbinowy)

Masło śmietankowe5g (śmietanka)

Szynka z piersią indyka40g (mięso z piersi indyka 30%, mięso z piersi kurczaka 20%, woda, białko sojowe, substancje zagęszczające, glukoza, sól, ekstrakty przypraw)

Ogórek  30g

Kakao100ml( kakao, mleko 2,0%)

Alergeny (mleko, gluten)

Kcal 272

Białko 12,9g,Węglowodany 37,8g,

Tłuszcze 7,4g

Czwartek 24.04.2025 r.       

Zupa neapolitańska z serkiem topionym  200ml(gotowanie) Wywar mięsno-warzywny (kości schabowe, marchew, seler korzeń, pietruszka korzeń, cebula, liść laurowy, ziele angielskie) marchew, seler, pietruszka, ziemniaki, śmietana(śmietanka pasteryzowana, żywe kultury bakterii mlekowych), serektopiony (sery (mleko, sól, stabilizator – chlorek wapnia, kultury bakterii, barwnik:karoteny),woda, masło, twaróg;sole emulgujące: E450, E451, E330, E339, serwatka w proszku, sól), marchew, przyprawy (sól, pieprz, pieprz ziołowy, lubczyk, papryka słodka, natka pietruszki świeża)

Babka ziemniaczana z kiełbaską w sosie pieczarkowym 200g/50g(własnej produkcji, pieczenie) ziemniaki, kiełbasa śląska (Mięso wieprzowe 97%, woda, sól, izolat białka SOJOWEGO, stabilizatory, białko wieprzowe kolagenowe, maltodekstryna, przeciwutleniacz, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, glukoza, aromat, przyprawy.

, olej rzepakowy, mleko 3,2%, cebula,jaja, pieczarki, śmietana(śmietanka pasteryzowana, żywe kultury bakterii mlekowych),  przyprawy (sól, pieprz, majeranek)  

Surówka colesław 80g(kapusta biała, marchew, cebula, majonez (olej rzepakowy, woda, żółtko jaj, ocet spirytusowy, musztarda (woda, ocet spirytusowy, gorczyca, cukier, sól), cukier, skrobia modyfikowana, sól, przeciwutleniacz, barwnik:karoteny), sól, cukier)    

Kompot z truskawek 100ml(woda, truskawka, cukier)

Alergeny (mleko, gluten, jaja,seler)

Kcal458

Białko12,7g,Węglowodany 27,1g, Tłuszcze 18,2g

 

Naleśniki z serem 120g(mąka pszenna, olej, jaja, mleko, sól, masa twarogowa , jogurt naturalny (mleko pasteryzowane częściowo odtłuszczone, odtłuszczone mleko w proszku, żywe kultury bakterii jogurtowych), cukier, cukier wanilinowy )

Herbata z dzikiej róży  100ml(woda, herbata owocowa dzika róża, cukier)

 

Alergeny (mleko, gluten, jaja)

Kcal 236

Białko13,6g,Węglowodany 26,4g,

Tłuszcze 8,2g

 

 

 

Zupa mleczna z makaronem 120g(mleko, makaron  muszelka (semolina z pszenicy durum))

Bułka 30g Bułka30g (mąka pszenna, woda, drożdże, olej rzepakowy, sól, cukier, glukoza, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy)

Masło śmietankowe5g(śmietanka)

Ser żółty20g(mleko pasteryzowane, sól, stabilizator, kultury bakterii mlekowych, podpuszczka mikrobiologiczna)

Pomidor 20g

Kawa zbożowa 100ml( kawa zbożowa,woda, cukier)

 

Alergeny (mleko, gluten)

Kcal 334

Białko 14,38g,Węglowodany 40,13g,

Tłuszcze 11,94g

Piątek 25.04.2025 r.                                                 

Zupa jarzynowa 200ml(gotowanie ) wywar mięsno warzywny (kości schabowe, marchew, seler korzeń, pietruszka korzeń, cebula, liść laurowy, ziele angielskie) marchew, seler, pietruszka, cebula, mieszanka do zup 7 - składnikowa, ziemniaki, śmietana(śmietanka pasteryzowana, żywe kultury bakterii mlekowych, przyprawy (sól, pieprz, pieprz ziołowy, kurkuma, lubczyk, bazylia, czosnek, papryka słodka, koper świeży)

Panierowane fileciki z mintaja 60g(2szt)(filet z mintaja, bułka tarta, mąka, olej rzepakowy, jaja, przyprawy (sól, pieprz, czosnek granulowany, oregano, kurkuma)                                                 

Ziemniaki gotowane100g  (ziemniaki, sól)

Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem i koperkiem 80g(kapusta pekińska, ogórek świeży, koperek, sól, cukier, ocet, ocet spirytusowy, olej)

Kompot z wiśni 100ml(woda, wiśnia, cukier)

Alergeny (mleko, gluten, jaja,seler, ryby)

Kcal 500

Białko12,8g,Węglowodany 42,5g, Tłuszcze 8,4g

 

Ciasto domowego wypieku

 z marchewką 60g(mąka pszenna, jaja, cukier, masło,marchew, cynamon , proszek dopieczenia)

Mleko 100ml(mleko 2,0%)

 

Alergeny (mleko, gluten)

Kcal 219

Białko 7,0g,Węglowodany 16,5g,

Tłuszcze 14,2g